Bordoodle

De Bordoodle is een hele mooie kruising tussen een Border collie en een Poedel. De karakters lijken veel op elkaar. Beide zijn ze de slimste rassen, willen werken voor de baas, waterratten, actief, speels, zelfstandig maar ook aanhankelijk en sociaal.

Het doel van dit nestje: een Border collie is een super actief ras die veel uitgedaagd moet worden. Door het te kruisen met een Poedel zorgt dat ze net wat sneller zijn voldaan en goed als gezinshond gehouden kunnen worden voor een actief gezin.

Buiten dat is de kans groot dat er hypoallergene pups bij zullen zitten. Dus voor mensen die heel graag een Border collie willen maar het door een allergie niet kunnen is dit een mogelijkheid om toch er een te kunnen hebben.

Kijk voor meer informatie over de vacht en meer info over de Doodle.

Hoe zullen ze eruit gaan zien: de kans is heel groot dat de pups 2 kleuren zullen hebben. Dat is ook de reden waarom ik voor een Harlekijn (2 kleur) Poedel heb gekozen. Zo zijn de pups uit elkaar te houden en omdat ik een bruine reu heb gekozen kan er een combinatie daarvan geboren worden. De grootste kans is op zwart wit en een kleine kans op grijs wit.

De pups zullen groter dan de Border collie worden en smal met krullen. Het karakter kan alle kanten op. Ze kunnen de grote werkkdrift van de Border collie krijgen of de sociale kant van de Poedel. Beide honden zijn rustig maar als Mayla aan het werk mag doet ze dat beheerst en wil heel graag leren. Soms is ze te enthousiast dat ze ondertussen andere kunstjes doet of toch de stok pakt