Bevalling

Mayla heeft weeënn sinds ik beneden ben. Ze is onrustig, graaft en hijgt. De temperatuur klopt ook dus zegt dat de bevalling is begonnen

Het was echt een ideale bevalling. In de ochtend kwam ik beneden en had Mayla het al erg warm. Ze heeft de hele ochtend weeën gehad en heeft in de middag even 7 pups geworpen. Dat was tussen 13:18 en 17:51. 5 teefjes en 2 reutjes. Helaas was er iets niet goed gegaan bij pupje 4. Toen ze eruit kwam was het vlies als open. Daardoor kreeg ze geen zuurstof en is ze helaas overleden. Ik hoorde haar hartslag steeds verder weg klinken en is ze in mijn handen overleden. Dat was echt heftig en ben je een beetje aan het rouwen maar kort daarna meldde zich de volgende pup. Dus dat was enorm schakelen. En daar was onze Lexie (Binou is haar nest naam). Wat we nooit hadden verwacht is dat er zoveel teefjes waren geboren. Ik wilde minimaal 3 teefjes om een pup te kiezen om aan te houden en dan krijg je er wel 4 om uit te kiezen.

Wat was het een bijzonder moment voor mij. Na zo lang dromen lag hier mijn eerste Border collie nestje. Zo ontzettend bijzonder en zoveel liefde dat je gelijk voor ze allemaal hebt. Ik heb uren voor de werpkist gelegen om te genieten van dit prachtige stel. Ze hadden ook geen bandjes nodig want ze waren goed uit elkaar te houden. Gelukkig maar want dan kunnen ze ook nergens achter blijven hangen enz.